Πράσινη σαλάτα υπερτροφών

Από τον Κώστα Τσίγκα
chef, εστιατόριο Osteria Vespa Rossa
www.osteria-vesparossa.gr

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Υλικά

1 σαλάτα Μαρούλια Φρεσκούλης
100 γρ. βρασμένα Λαχανάκια ελληνικής γης Φρεσκούλης
Μισό ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
30 γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
1 κ.σ. ηλιόσπορους

 

για το ντρέσινγκ

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
  1. Βράζουμε τα λαχανάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα της σαλάτας σε μπολ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα λαχανάκια και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.