Ομελέτα Φούρνου με Χόρτα και Φέτα

Από την Ελένη Βονισάκου

www.thefoodiecorner.gr
Ομελέτα Φούρνου με Χόρτα και Φέτα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Μερίδες 4-6

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 συσκευασία χόρτα για χορτόπιτα Φρεσκούλης

100γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε μικρές λωρίδες

2 φέτες (60γρ) ψωμί του τοστ πολύσπορο, ξερό, τριμμένο σε μούλτι

100γρ. φέτα

8 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα τη φέτα)

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 

Χρόνος:1 ώρα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C αντιστάσεις) και λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα χόρτα χορτόπιτας Φρεσκούλης στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Προσθέτουμε την πιπεριά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί, και ανακατεύουμε ελαφρά. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα και την μοιράζουμε πάνω στα χόρτα. Ανακινούμε λίγο το μείγμα για να ενσωματωθεί η φέτα.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί παντού.
  5. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει λίγο και να στερεοποιηθεί στο κέντρο. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.