Πράσινη σαλάτα με σύκα, καρύδια και φέτα light*

Από τις ιδρύτριες του κέντρου Natural Health Clinic, Ειρήνη Πασχαλέρη, Βιολόγος με ειδίκευση στην διατροφή και Νάσια Πασχαλέρη, Διαιτολόγος- Γεροντολόγος (M.Sc)

naturalhealthclinic.gr , foodsherlocks.com
Πράσινη σαλάτα με σύκα, καρύδια και φέτα light*
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Υλικά

1 σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης

8 σύκα φρέσκα (καθαρισμένα) ή αποξηραμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι τυρί φέτα light κομμένη σε κύβους (καλό είναι να μείνει λίγο στο νερό για να φύγει το επιπλέον αλάτι)

½ φλιτζάνι καρύδια

 

Για το ντρέσινγκ

  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
  1. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Πρώτα χτυπάτε το λεμόνι με το μέλι και μετά προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Αδειάζετε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες, τα καρύδια, τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.

*από το βιβλίο «Οι συνταγές που άλλαξα»