Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και βινεγκρέτ λάϊμ

Madame Ginger

www.madameginger.com
Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και βινεγκρέτ λάϊμ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Μερίδες: 2  

  • 1 σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Φρέσκα φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
  • 1 φρουτοσαλάτα Ambrosia Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Κρεμμύδι φρέσκο Φρεσκούλης
  • 150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 3 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης
  • χυμός από 3 λάιμ
  • 60 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για το τηγάνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

 Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά  

 

  1. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στη μέση κατά μήκος.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια να σοταριστούν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ή σχαροτήγανο σοτάρουμε τις φέτες ανανά και τα σταφύλια της φρουτοσαλάτας Ambrosia. Όταν πάρουν χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Για να ετοιμάσουμε το dressing βάζουμε το χυμό λάιμ, 60 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φέτες ακτινίδιο της φρουτοσαλάτας Ambrosia στο μούλτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο της Ιταλικής σαλάτας με τα φρέσκα φύλλα Βαλεριάνα. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε βαθιά πιατέλα. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια από πάνω. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, τα φυστίκια Αιγίνης και τα φύλλα κόλιανδρου.
  7. Περιχύνουμε τη σαλάτα με dressing και σερβίρουμε.