Σαλάτα με ρόκα, ανθότυρο και αχλάδι*

Από τις ιδρύτριες του κέντρου Natural Health Clinic, Ειρήνη Πασχαλέρη, Βιολόγος με ειδίκευση στην διατροφή και Νάσια Πασχαλέρη, Διαιτολόγος- Γεροντολόγος (M.Sc)

naturalhealthclinic.gr , foodsherlocks.com
Σαλάτα με ρόκα, ανθότυρο και αχλάδι*

Υλικά

1 σαλάτα Άγρια Ρόκα Φρεσκούλης
4 ώριμα αχλάδια κομμένα σε φέτες
150 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι γλυκού λιναρόσπορος

 

Για το ντρέσινγκ

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιο
λίγο αλάτι
φρεσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Χτυπήστε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ.
  • Αδειάζετε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα μεγάλο μπολ. Βρέχετε τα αχλάδια με λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί το λευκό τους χρώμα. Αναμείξτε τη ρόκα, τον άνηθο, το ανθότυρο και τα αχλάδια και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζετε με λιναρόσπορο.

*από το βιβλίο «Οι συνταγές που άλλαξα»