Σαλάτα προσούτο, γκοργκοντζόλα και μάνγκο ντρέσινγκ

Από τον σεφ Κωνσταντίνο Γόντικα
Σαλάτα προσούτο, γκοργκοντζόλα και μάνγκο ντρέσινγκ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

2 σακούλες Φρεσκούλης Γουστόζα

4-5 φέτες προσούτο

100γρ. γκοργκοντζόλα

 

Για το ντρέσινγκ

χυμό από 1 λάιμ

1 μάνγκο κομμένο σε κύβους

½ κ. γλ. τσίλι κόκκινο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 

Προετοιμασία για το ντρέσινγκ

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά πρώτα το μάνγκο μαζί με το τσίλι.
  2. Στραγγίζουμε με σουρωτήρι για να μην έχουμε ίνες και στον χυμό που μένει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αναμιγνύουμε στο multi.

Προετοιμασία για τη σαλάτα

  1.  Αδειάζουμε την σαλάτα σε μπολ και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και το προσούτο
  2. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.