Coleslaw με ταχίνι και γιαούρτι

Από την food blogger Βίκυ Κουμάντου
www.tastefull.gr
Coleslaw με ταχίνι και γιαούρτι

Υλικά

Για την σαλάτα

  • 300γρ λάχανο καρότο ψιλοκομμένο Φρεσκούλης
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης
  • 1 αγγούρι μικρό
  • 1 κλωνάρι σέλερι ή σέλινο

 

Για το dressing

  • ¼ κούπας ταχίνι
  • ¼ κούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κούπας χυμό λεμόνι
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κουταλιά γλυκού ανθό αλατιού
  • ½ κουταλιά γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι

 

Στο σερβίρισμα

  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρντισμένο

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το αγγούρι σε τρία ίσια κομμάτια. Κόβουμε κάθε κομμάτι στο μαντολίνο, για να βγουν λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα.

Καθαρίζουμε το κλωνάρι σέλερι ή σέλινο από ίνες και κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσινο κρεμμυδάκι.

Βάζουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι αν είναι όπως θέλουμε. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο, μισή ώρα πριν την φάμε, για να δροσίσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρντισμένο σουσάμι.