Σαλάτα ψητό μαρούλι

Από τον Φρεσκούλη
Σαλάτα ψητό μαρούλι

Υλικά

  • 4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους ή φέτες
  • 5-6 αντζούγιες
  • φλύδες παρμεζάνας
  • κρουτόν

 

Για το dressing

  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο γκριλ (μέχρι να μαυρίσουν οι άκρες τους)
  2. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: σε μπλέντερ ή μούλτι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε καλά. Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο
  3. Βάζουμε το αβοκάντο, τις αντζούγιες, την παρμεζάνα και τα κρουτόν πάνω στα ψημένα φύλλα μαρουλιού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.