Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο

Από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 10-12 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

180 γραμμάρια καπριτσιόζα Φρεσκούλης

60 γραμμάρια κόκκινη κινόα

60 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα

1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το dressing μήλου:

80 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι

½ πράσινο μήλο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.

Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε την διπλάσια ποσότητα νερού και αλάτι.

Βάζετε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να βράσει για 10-12 λεπτά.

Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα, την κόκκινη κινόα, τα χοντροσπασμένα φουντούκια, τις φέτες πράσινου μήλου και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.