Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας

Από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr
Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

400 γραμμάρια ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης

4 αυγά βρασμένα

160 γραμμάρια λιαστές τομάτες

160 γραμμάρια καλαμπόκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα

Για το dressing μουστάρδας:

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια χυμό λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Ξεφλουδίζετε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στα 4 και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με τις λιαστές, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.