Αρωματική σαλάτα με σπανάκι baby και καροτάκια γλασαρισμένα με πορτοκάλι

Από την Ιωάννα Σταμούλου
www.sweetly.gr
Αρωματική σαλάτα με σπανάκι baby και καροτάκια γλασαρισμένα με πορτοκάλι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία φρέσκα φύλλα σπανάκι baby Φρεσκούλης
  • 2 κλαδάκια δυόσμο Φρεσκούλης (μόνο τα φύλλα)
  • 2 αβγά βρασμένα
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Για τα καροτάκια γλασέ

  • 2 συσκευασίες καροτάκια Carrots to go Φρεσκούλης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το 1
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τα καροτάκια: Αδειάζετε τη συσκευασία μέσα σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά. Πασπαλίζετε με το κύμινο και σοτάρετε τα καροτάκια για 2 λεπτά, κουνώντας συχνά το τηγάνι.
  2. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Αν δεν σκεπαστούν τα καρότα προσθέτετε λίγο νερό στο τηγάνι. Αλατίζετε κι αφήνετε τα καρότα να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να γλασάρουν μένοντας με μια ωραία σάλτσα. Αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα από το σπανάκι. Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα και προσθέτετε τις φέτες από το πορτοκάλι, τα καροτάκια (στραγγίζοντάς τα από τη σάλτσα του τηγανιού), τα αβγά κομμένα στη μέση ή στα 4 και τα φυλλαράκια του δυόσμου.
  4. Μεταφέρετε τη σάλτσα από τα καροτάκια σε μπολ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνετε ένα dressing με το οποίο περιχύνετε τη σαλάτα και τη σερβίρετε αμέσως.