Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα Φρεσκούλης, βρώμη και καρύδα

Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα Φρεσκούλης, βρώμη και καρύδα

Υλικά για 4-5 άτομα

Για τα ψίχουλα βρώμης

  • 80γρ. νιφάδες βρώμης (1 φλιτζάνι)
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 40γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 50γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
  • 30γρ. μέλι (1 κουτ. γλυκού γεμάτη)
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα καρύδας

  • 500γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. γλυκού στέβια
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. νερό

Για το σερβίρισμα:

  • 1 φρουτοσαλάτα Φρεσκούλης (ambrosia ή sweet delight)
  • Λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα καρύδας: Βάζετε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι μαζί με τη στέβια. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να κρυώσει. Εφαρμόζετε στην επιφάνειά της ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας για να μην κάνει πέτσα.
  2. Ετοιμάζετε και τα ψίχουλα της βρώμης, ανακατεύοντας με κουτάλι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ έτσι ώστε να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  3. Μοιράζετε τη βρώμη σε ποτηράκια κι από πάνω μοιράζετε την κρέμα καρύδας, ρίχνοντάς τη με κουτάλα για να μην λερώσετε. Δεν ξεχειλίζετε τα ποτηράκια, αφήνετε χώρο 1 δάχτυλο τουλάχιστον.

Αφήνετε την κρέμα να σταθεροποιηθεί εντελώς πριν διακοσμήσετε τα ποτηράκια με κομματάκια φρούτων από τη φρουτοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.