Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι, μπλε τυρί και φουντούκια με dressing μανταρινιού

Από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr
Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι, μπλε τυρί και φουντούκια με dressing μανταρινιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

 

200 γραμμάρια σαλάτα ιταλική Φρεσκούλης

100 γραμμάρια βαλεριάνα Φρεσκούλης

3 μανταρίνια καθαρισμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα

80 γραμμάρια μπλε τυρί

50 γραμμάρια φουντούκι χοντροσπασμένο

Για το dressing μανταρινιού:

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

80 γραμμάρια χυμό μανταρίνι

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

40 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρίνι, το ξύσμα από 1 μανταρίνι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με την βαλεριάνα, τα μανταρίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας και το φουντούκι, περιχύνετε με το dressing μανταρινιού, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.