Σαλάτα baby leaves με τραγανό προσούτο, πορτοκάλι, καρύδια, μαϊντανό και dressing λαδολέμονο με μουστάρδα

Από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr
Σαλάτα baby leaves με τραγανό προσούτο, πορτοκάλι, καρύδια, μαϊντανό και dressing λαδολέμονο με μουστάρδα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 14-15 λεπτά

Για 2 άτομα

 

Υλικά 

 

1 συσκευασία baby leaves Φρεσκούλης

4 φέτες προσούτο

1 πορτοκάλι

40 γραμμάρια καρύδια ψίχα

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το dressing:

100 ml ελαιόλαδο

20 γραμμάρια μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη

25 γραμμάρια χυμό λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το πορτοκάλι κόβοντας περιμετρικά την φλούδα μέχρι να εμφανιστεί η σάρκα και μετά κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες του πορτοκαλιού αφαιρείτε τα φιλέτα.

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες προσούτο και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ο κελσίου για 14-15 λεπτά μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη, το χυμό λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves, το πορτοκάλι, τα καρύδια και τον μαϊντανό, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.

Σερβίρετε σε ατομικά μπολ την σαλάτα baby leaves και τοποθετείτε από πάνω το τραγανό προσούτο.

 

Περιγραφή – Πολύ Εύκολη

Μια πολύ νόστιμη, δροσερή και τρυφερή σαλάτα με τα baby leaves να δένουν υπέροχα με την έντονη γεύση και την τραγανή υφή του προσούτο.