Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, μπέικον και μανιτάρια

Από τον Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

www.dimitrisskarmoutsos.gr
Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, μπέικον και μανιτάρια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Υλικά

  • ½ σακούλα Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 4-5 φρέσκα μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 βραστά αυγά, κομμένα στα 4
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

 

Για το dressing

  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, εκτός του μπέικον σε μπολ.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε σε πιάτο, σκεπασμένο με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζουμί του τηγανιού στο μπολ με το ντρέσινγκ.
  3. Αδειάζουμε το σπανάκι σε μπολ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τα αυγά.
  4. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και προσθέτουμε τα τραγανά κομμάτια μπέικον. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.