Χορτοτυρόπιτα Αστραπή

Από την Ιωάννα Σταμούλου
food blogger, www.sweetly.gr

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 

Υλικά για ταψάκι σε μέγεθος: 22 Χ 33εκ.

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 1 συσκευασία μείγμα για Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250γρ. φέτα
  • 2 κουταλιές σούπας τραχανά
  • ελαιόλαδο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, αδειάζουμε τη συσκευασία των χορταρικών σε ένα μπολ.  Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε ένα γρήγορο μασάζ στα χόρτα να χάσουν τον όγκο τους, προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τα χτυπημένα αβγά, τον τραχανά και ανακατεύουμε.
  2. Λαδώνουμε το ταψάκι και τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα, ξεκινώντας από τη μέση περίπου του ταψιού, έτσι ώστε να καλύπτει το ένα το άλλο στο κέντρο του, αλλά να εξέχουν τριγύρω από το ταψί. Λαδώνουμε και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο διπλό στο κέντρο. Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε και σκεπάζουμε την πίτα διπλώνοντας το τέταρτο φύλλο στη μέση. Χαράζουμε σε κομμάτια επιφανειακά και ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό.
  3. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά κι όχι να πάρει απλώς λίγο χρώμα. Μόνο έτσι θα γίνει τραγανή η πίτα.