Σαλάτα Δροσερή με σουσαμένια τυρομπαλάκια

Από τον Αναστάσιο Τόλη
chef της αλυσίδας εστιατορίων Palmie Bistro
www.palmiebistro.gr

INGREDIENTS: 

Υλικά (1 μερίδα)

50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
1 σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
2 γρ. σουσάμι μαύρο
3-4 τοματίνια κομμένα στα 2

για το ντρέσινγκ

100 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
20 γρ. μέλι
200 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. μουστάρδα γλυκιά

PREPARATION: 
  1. Προετοιμασία για σουσαμένια τυρομπαλάκια: Πλάθετε με τα χέρια σας την τριμμένη φέτα σε μπαλάκια –υπολογίστε 10-12 γρ το καθένα. Στην συνέχεια τα κυλάτε μέσα στο σουσάμι και τα πλάθετε ξανά ώστε να ενσωματωθεί με το τυρί.
  2. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Αναμιγνύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ.
  3. Αδειάζετε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα μπολ, προσθέτετε τα μπαλάκια φέτας και τα τοματίνια. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.