Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Φρεσκούλης πιστεύει ότι η επιτυχία του ενός ευδοκιμεί, όταν ευδοκιμούν οι πολλοί. Γι’ αυτό σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του κοινού διασφαλίζει ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα στην ελληνική κοινωνία με δωρεές, αξιοποίηση κάθε προϊόντος και καλές πρακτικές για τον πλανήτη Γη.

Δράσεις

Ο Φρεσκούλης συμμετέχει στο δίκτυο Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» με στόχο να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Επιπλέον με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων ο Φρεσκούλης συνεργάζεται με φορείς όπως η Οργάνωση Γη, η Praksis, η Τράπεζα Τροφίμων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αχαρνών προχωρώντας όποτε είναι εφικτό σε δωρεές προϊόντων προς συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη. 

Ο Φρεσκούλης προσφέρει μια αγκαλιά φρούτα και λαχανικά

Ετήσια δράση μέσω της οποίας επιλέγουμε, με την πολύτιμη συνεργασία της οργάνωσης «Μπορούμε»,  12 κοινωφελείς οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που φιλοξενούν συνολικά 390 παιδιά και ενήλικες και καλύπτουμε τις ανάγκες τους σε φρέσκα οπωρολαχανικά.
Η εβδομαδιαία αποστολή φρούτων και λαχανικών περιλαμβάνει 15 βασικά είδη, συν αυγά και επιπλέον δύο με τρία προϊόντα εποχής.
Η δράση ενισχύεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο και επεκτείνει την προσφορά της σε περισσότερα σωματεία και οργανισμούς.

Πρόγραμμα Υποτροφιών «Φρεσκούλης»

Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, οργανώνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών και προσφέρει μία υποτροφία σε φοιτητή της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής για το πρόγραμμα Σύγχρονων Γεωργικών Πρακτικών στην κατεύθυνση της Φυτικής Παραγωγής, καλύπτοντας τα δίδακτρα και το κόστος διαμονής του.
Με τον θεσμό των υποτροφιών ο Φρεσκούλης επιδιώκει να σταθεί δίπλα στην αγροτική οικογένεια χαμηλού εισοδήματος και τα παιδιά που αξίζουν και θέλουν να προχωρήσουν με γνώση και σύνεση στην καλλιέργεια της γης.

Άλλες δράσεις

Μεριμνώντας για το περιβάλλον ο Φρεσκούλης μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα ανακυκλώνοντας και εφαρμόζοντας μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της κομποστοποίησης και της εκτύπωσης σε FSC πιστοποιημένα χαρτιά.

ΚΕΘΕΑ

Όλες οι εκτυπώσεις του Φρεσκούλη (συσκευασίες, έντυπα, κατάλογοι προϊόντων) ανατίθενται στη μονάδα γραφικών τεχνών  ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ που φιλοξενείται στο χώρο της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ με στόχο τη στήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της κοινότητας και την ενίσχυση του προϋπολογισμού και άρα του θεραπευτικού έργου του ΚΕΘΕΑ.

Αθλητικοί σύλλογοι

Συμμετέχει σε χορηγίες προϊόντων και ρουχισμού σε αθλητικούς συλλόγους (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Σύλλογος, Όμιλος Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) και σε εκδηλώσεις τους  με στόχο όχι, μόνο τη στήριξη του έργου τους αλλά και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών.

Αιτήματα

Ο Φρεσκούλης και η εταιρεία Eurocatering είναι ανοιχτοί στην υποστήριξη της κοινωνίας και σας προσκαλούν να αποστέλλετε τα αιτήματά σας στο info@freskoulis.gr

Ο Φρεσκούλης και η εταιρεία Eurocatering είναι ανοιχτοί στην υποστήριξη
της κοινωνίας και σας προσκαλούν να αποστέλλετε τα αιτήματά σας στο
info@freskoulis.gr