Προσφέρουμε

Μια αγκαλιά φρούτα και λαχανικά

Από το 2016, θέλοντας να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει το καταναλωτικό κοινό και να διασφαλίσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ∆ιατροφής στις 16 Οκτωβρίου έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα ΕΚΕ: «Ο Φρεσκούλης προσφέρει μια αγκαλιά φρούτα και λαχανικά».

ο φρεσκούλης προσφέρει

Κάθε Οκτώβριο επιλέγουμε, με την πολύτιμη συνεργασία της οργάνωσης «Μπορούμε», μια λίστα με κοινωφελείς φορείς που φιλοξενούν παιδιά και ενήλικες και καλύπτουμε τις ετήσιες ανάγκες τους σε φρέσκα οπωρολαχανικά. Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων σε φρούτα και λαχανικά, συμβάλλοντας στη διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Επιλέγουμε ιδρύματα στις πόλεις όπου η εταιρείας μας Eurocatering διαθέτει υποκαταστήματα, δηλαδή: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Πάτρα, Λάρισα. 

Από την έναρξη του προγράμματος το 2016 μέχρι σήμερα, ο Φρεσκούλης έχει προσφέρει:

65.000 κιλά φρέσκα οπωρολαχανικά

1.395.189 μερίδες φαγητό

52 κοινωφελείς φορείς έχουν βοηθηθεί

6 χρόνια και συνεχίζουμε

1 μοναδική δράση με ολόφρεσκα τρόφιμα

2.572 ωφελούμενοι από την επισιτιστική στήριξη

Δείτε τη σχετική λίστα

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

κεθεα σήμα
μπορούμε σήμα
συμμαχία σήμα

ΚΕΘΕΑ

Όλες οι εκτυπώσεις του Φρεσκούλη (συσκευασίες, έντυπα, κατάλογοι προϊόντων) ανατίθενται στη μονάδα γραφικών τεχνών ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ που φιλοξενείται στο χώρο της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ με στόχο τη στήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της κοινότητας και την ενίσχυση του προϋπολογισμού και άρα του θεραπευτικού έργου του ΚΕΘΕΑ.

Δωρεές τροφίμων

Με στόχους την στήριξη συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και την μείωση της σπατάλης τροφίμων ο Φρεσκούλης συνεργάζεται με φορείς και ιδρύματα προχωρώντας όποτε είναι εφικτό σε δωρεές προϊόντων.

Ενδεικτικά: Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε», Τράπεζα Τροφίμων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Γηροκομείο Αθηνών, Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) του δήμου Αθηναίων, νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων αναφοράς, φιλόπτωχα ταμεία και συσσίτια ενοριών, άλλα ιδρύματα και φορείς.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει ενταχθεί στην «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

FSC

Μεριμνώντας για το περιβάλλον ο Φρεσκούλης μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα ανακυκλώνοντας και εφαρμόζοντας μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της κομποστοποίησης και της εκτύπωσης σε FSC πιστοποιημένα χαρτιά.

fsc σήμα
ανακύκλωση

Ανακύκλωση

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πιστεύοντας στις καλές πρακτικές για τον πλανήτη Γη, συνεργαζόμαστε με εταιρείες Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Ανακύκλωσης Αποβλήτων ώστε να για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και οργανικών αποβλήτων τα οποία συλλέγονται για κομποστοποίηση. Επίσης, τα υλικά συσκευασίας που επιλέγονται, είναι ανακυκλώσιμα.

Αθλητικοί Σύλλογοι, Εκδηλώσεις Σχολείων και Νέων, Χορηγίες

Χορηγεί προϊόντα και κυρίως υγιεινά σνακ σε εκδηλώσεις σχολείων, οργανισμών και φορέων τους, με κύριο στόχο την εξοικείωση των παιδιών και της νέας γενιάς με την υγιεινή διατροφή. Επίσης συμμετέχει σε χορηγίες προϊόντων, ρουχισμού και εξοπλισμού σε αθλητικούς συλλόγους.

Ενδεικτικοί αποδέκτες των χορηγιών:
Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μαγκουφάνας "Αθηνά", Ζήρεια 2018, Σύλλογος Τοξοβολίας Θηβών, 14ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών, Lifeguard Hellas Save & Rescue Volunteer Team, Μέρα Μαγιού Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Beach Volley Αγιόκαμπου, Μπορούμε, Run the Lake-Λίμνη Βουλιαγμένης, TEDx kids ilissos, TEdxPatras, TEDxPanteionUniversity, Ethelon Days, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.