Συχνές Ερωτήσεις

Πώς διατηρούνται τα προϊόντα Φρεσκούλης;

Ο Φρεσκούλης φέρνει τα προϊόντα του από το χωράφι στο ράφι μέσα σε 24 ώρες. Η συνολική διαδικασία παραγωγής (διαλογή, επεξεργασία, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά) γίνεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Επιπλέον, οι συσκευασίες είναι από φιλμ ειδικού τύπου που επιτρέπει στο προϊόν να διατηρεί τη φρεσκάδα του, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει το φρέσκο, ολόφρεσκο μέχρι το πιάτο είναι η διατήρηση του ψυκτικού κύκλου και μετά την παράδοση στα σημεία πώλησης. Ο Φρεσκούλης επιμένει να συστήνει στους συνεργάτες του την πιστή εφαρμογή του ψυκτικού κύκλους και της ίδιας πολιτικής ασφαλείας - συντήρησης, και να τονίζει την σημαντικότητα της καθώς κακή συντήρηση του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει μερική αλλοίωση του.

Έχουν οι σαλάτες Φρεσκούλης συντηρητικά;

Όχι. Οι σαλάτες Φρεσκούλης είναι απολύτως φυσικά προϊόντα.

Ο ψυκτικός κύκλος που ακολουθεί ο Φρεσκούλης και οι ειδικού τύπου συσκευασίες που χρησιμοποιεί επιτρέπουν στα φρούτα και τα λαχανικά να παραμένουν φρέσκα, δροσερά και να έρχονται στο πιάτο μας, χωρίς ίχνος συντηρητικού.

Πώς διατηρώ το προϊόν μετά το άνοιγμα;

Μετά το άνοιγμα, πιέστε τη συσκευασία για να αφαιρέσετε τον αέρα, διπλώστε και κλείστε τη σακούλα με ένα λαστιχάκι ή μανταλάκι κουζίνας.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής στις φρέσκες σαλάτες;

Πάνω σε κάθε συσκευασία Φρεσκούλης αναγράφεται πάντα, η ημερομηνία λήξης, που επιβεβαιώνει την εγγυημένη φρεσκάδα των προϊόντων. Η διάρκεια ζωής ωστόσο, εξαρτάται απόλυτα από τη σωστή θερμοκρασία συντήρησης, η οποία είναι 2-6° C.

Είναι ασφαλείς οι σαλάτες Φρεσκούλης για τα παιδιά μου;

Είναι απολύτως ασφαλείς και πιστοποιημένες που σημαίνει ότι ελέγχονται σε όλα τα στάδια παραγωγής - διαλογή, πλύσιμο, τυποποίηση, ζύγισμα, αποθήκευση, μεταφορά - και ετοιμάζονται σε ένα πεντακάθαρο και υπερσύγχρονο περιβάλλον.  Όλα τα προϊόντα Φρεσκούλης παράγονται σύμφωνα με το σύστημα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης και την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων πιστοποιημένο από την TUV HELLAS κατά EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 22000:2005, σύμφωνα με τις αρχές HACCP (CODEX ALIMENTARIUS). Η παραγωγική μας διαδικασία είναι επίσης πιστοποιημένη με το FSCC 22000, το οποίο φέρει την πλήρη αναγνώριση από τον GFSI (Global Food Safety Initiative).

Ο Φρεσκούλης σας προσφέρει ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ, σταθερή ποιότητα και ενισχύει την καθημερινή διατροφή με τα τόσο απαραίτητα και πλούσια σε βιταμίνες φρέσκα οπωρολαχανικά και φρούτα.

Πρέπει να πλύνω τη σαλάτα Φρεσκούλης πριν την καταναλώσω;

Όχι. Όλα τα οπωρολαχανικά που προορίζονται να γίνουν σαλάτα Φρεσκούλης πλένονται σχολαστικά σε 3 φάσεις με νερό βρύσης.

Δείτε το βίντεο της παραγωγικής διαδικασίας στο youtube στο κανάλι Freskoulis salads.

Πού και πώς καλλιεργούνται τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες Φρεσκούλης;

Στην Ελληνική γη κάτω από τον Ελληνικό ήλιο με επιλεγμένους σπόρους, υγιή σπορόφυτα και όλα τα σύγχρονα εφόδια που μπορεί να χρειαστεί ο καλλιεργητής! O Φρεσκούλης συνεργάζεται αποκλειστικά με παραγωγούς, που εφαρμόζουν καλές γεωργικές πρακτικές σύμφωνες με το σύστημα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης. Η αειφορία στο χωράφι διασφαλίζει την ποιότητα της παραγωγής όσο και την υγεία του περιβάλλοντος.Το Δίκτυο Συμβολαιακής Γεωργίας του περιλαμβάνει περισσότερους από 80 επιλεγμένους παραγωγούς με σύγχρονα θερμοκήπια και προσεγμένες υπαίθριες καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Γιατί να διαλέξω σαλάτα Φρεσκούλης και όχι, κάποια άλλη;

Ο Φρεσκούλης είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη δημιουργία σαλατών και υγιεινών γευμάτων από ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, άρα γνωρίζει αυτό που κάνει καλύτερα από τον καθένα. Επιπλέον, διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων ΣΤΑΘΕΡΗΣ και ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ πάντα ποιότητας που εμπλουτίζεται διαρκώς. Δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε, γιατί ο Φρεσκούλης είναι ο περήφανος υπηρέτης και πρεσβευτής του φρέσκου στην Ελλάδα από το 2004!