Ανοιξιάτικη σαλάτα

με κινόα & baby leaves

από την Αντωνία Κατή

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία baby leaves ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

 1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα

1 μέτριο αγγούρι (σε ροδέλες)

3 ραπανάκια (σε ροδέλες)

8-10 ντοματίνια (στη μέση)

2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)

150 γραμ. μανούρι

50 γραμ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)

 

Για τη σος

Χυμό ½ λεμονιού

Χυμό ½ λάιμ

Ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι

2-3 κουταλιές Ξίδι μπαλσαμικό

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλιά μέλι λουλουδιών

2-3 ώριμες φράουλες (χοντροκομμένες)

1/3 φλιτζανιού Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι  

 

Πλένετε και στεγνώνετε καλά τη σαλάτα baby leaves ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ. Την ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί και το κουκουνάρι. Ψήνετε το μανούρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το κόβετε σε κύβους.

Ρίχνετε όλα τα υλικά της σος στο μούλτι και τα χτυπάτε για λίγο, να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Βάζετε το τυρί στην σαλάτα, περιχύνετε με τη σος και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι.