Εύκολο σουφλέ με σπανάκι

από τη food blogger, nikis_food (instagram)

Υλικά

400 γρ σπανάκι (φρεσκούλης)

3 αυγά

100 γρ φέτα

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ βούτυρο

1 κούπα γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ μπεικιν παουτερ

2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο (φρεσκούλης)

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σπανάκι με 2 κ.σ βουτύρο για 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε τις άλλες  2 κ.σ βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε και το γάλα .Όταν δέσει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε 2 κ.σ από το σπανάκι στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.Υστερα το προσθέτουμε στο υπόλοιπο σπανάκι.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα μπαχαρικά προσθέτουμε και την φέτα  το μπεικιν παουτερ και αδειάζουμε στο σπανάκι .

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.