Καπριτσιόζα με Πεπόνι και Ροκφόρ

από τον food blogger, Αλέξη Επιθυμιάδη,
www.alwayshungry.gr

Υλικά

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

50 gr ροκφόρ ή μπλε τυρί

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.γλ. μέλι (προαιρετικά)

1 κ.σ. φρέσκα μύρτιλα (blueberries)

2 φέτες πεπόνι κομμένο σε κύβους

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα. Αν προτιμούμε πιο γλυκό αποτέλεσμα προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αδειάζουμε την σαλάτα μέσα στο σκεύος με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα με δύο μεγάλα κουτάλια, προσθέτουμε τα κυβάκια από το πεπόνι, τα μύρτιλα και ανακατεύουμε ξανά.

Στο τέλος κόβουμε το ροκφόρ μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα με πεπόνι και ροκφόρ.