Ομελέτα φούρνου

με χόρτα και φέτα

από τη food blogger, Ελένη Βονισάκου
www.thefoodiecorner.gr

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης

100 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε μικρές λωρίδες

2 φέτες (60γρ.) ψωμί του τοστ πολύσπορο, ξερό, τριμμένο σε μούλτι

100 γρ. φέτα

8 αυγά

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα τη φέτα)

½ κ.γ. ρίγανη ξερή

¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° στον αέρα (180° αντιστάσεις) και λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα χορταρικά Φρεσκούλης στο τηγάνι και σοτάρουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν, Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε την πιπεριά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και ανακατεύουμε ελαφρά. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα και τη μοιράζουμε πάνω στα χόρτα. Ανακινούμε λίγο το μείγμα για να ενσωματωθεί η φέτα.

Σε ένα μπολ, χτυπούμε τα αυγά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί παντού.

Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει λίγο και να στερεοποιηθεί στο κέντρο. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.