Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα

με φιλέτο κοτόπουλο

Από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια,
www.balthazar.gr, www.differentanddifferent.gr

ΥΛΙΚΑ

  1. 250γρ κοτόπουλο ξεψαχνισμένο (θα έχουμε βράσει κοτόπουλο σε αρωματικό νερό με mirepoix και τα συναφή.  Θα το αφήσουμε να κρυώσει στο ζωμό  και θα το ξεψαχνίσουμε και θα μας ζυγίζει  500γρ)
  2. 2 τμχ πανδαισία Φρεσκούλης (320γρ)
  3. 1/2 ματσάκι κόλιανδρο σε φυλλαράκια (προαιρετικό)
  4. ½ ματσάκι δύοσμο  σε φυλλαράκια λεπτοκομμένο
  5. 50 γρ κρεμμύδι κομμένο julienne σε νερό με πάγο για 30 λεπτά
  6. 1/3 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο
  7. 80γρ πιπεριά φλωρίνης κομμένη julienne
  8. 1 φρέσκo κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

Για το dressing

  1. 15ml fish sauce
  2. 30ml χυμός lime
  3. 10gr ζάχαρη
  4. 1/2 πιπεριά τσίλι λιωμένη
  5. 15ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τη πρασινάδα με το μισό κόλιανδρο και δυόσμο με το μισό dressing
  2. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη πιπεριά, το αγγούρι  και τα υπόλοιπα αρωματικά και dressing
  3. Σερβίρουμε από κάτω τη σαλάτα και από πάνω το κότοπουλο