Πράσινη σαλάτα με σολομό

φινόκιο και dressing λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

1 σαλάτα Εξοχική Φρεσκούλης

400 γρ. σολομός φιλέτο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φινόκιο

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης 

Για το dressing

120 ml ελαιόλαδο

40 ml χυμός λεμονιού

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρούμε τα κόκκαλα από το φιλέτο σολομού με το ειδικό τσιμπιδάκι και το δέρμα του με κοφτερό μαχαίρι.

Τοποθετούμε ένα  αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψήνουμε το φιλέτο σολομού από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά συνολικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, τον αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και τον σπάμε σε κομμάτια με ένα πιρούνι .

Τοποθετούμε σε ένα μπολ την Εξοχική σαλάτα μαζί με το φινόκιο, τον σολομό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.