Πράσινη σαλάτα με σύκα

καρύδια και φέτα light

από τις Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη
naturalhealthclinic.gr, foodsherlocks.com

Υλικά

1 σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης

8 σύκα φρέσκα (καθαρισμένα) ή αποξηραμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι τυρί φέτα light, κομμένη σε κύβους (καλό είναι να μείνει λίγο στο νερό για να φύγει το επιπλέον αλάτι)

½ φλιτζάνι καρύδια

Για το dressing

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. μέλι

Λίγο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας πρώτα το λεμόνι με το μέλι και μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα σύκα, τα καρύδια, τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing.

*από το βιβλίο «Οι συνταγές που άλλαξα»