Δροσερή με σουσαμένια τυρομπαλάκια

από τον Αναστάσιο Τόλη
Chef της αλυσίδας εστιατορίων Palmie Bistro
www.palmiebistro.gr

Υλικά 

50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

1 σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης

2 γρ. σουσάμι μαύρο

3-4 Τοματίνια Φρεσκούλης 

Για το dressing

100 γρ. βαλσαμικό ξύδι

20 γρ. μέλι

200 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. μουστάρδα γλυκιά

 

Εκτέλεση

Πλάθουμε με τα χέρια την τριμμένη φέτα σε μπαλάκια (10-12 γρ το καθένα). Στη συνέχεια τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι και τα πλάθουμε ξανά, ώστε το τελευταίο να ενσωματωθεί με το τυρί.

Ετοιμάζουμε το dressing, αναμειγνύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ.

Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαλάκια φέτας και τα τοματίνια. Περιχύνουμε με το dressing και το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.