Σαλάτα καπριτσιόζα με dressing κεφίρ

Από την σεφ Αγγελική Τσουκαλά

Υλικά για 1 σαλάτα

1 συσκευασία Καπριτσιόζα ατομική

6 ντοματίνια 

1/2 αγγούρι

3-4 παντζαρόφυλα 

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ δύσμο ψιλοκομμένο

20 γρ ανθότυρο

5-6 παξιμάδια χαρουπιού 

 

Υλικά για το ντρέσινγκ

5 κ.σ κεφίρ

ξύσμα από ένα λεμόνι 

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

χυμό από μισό λεμόνι 

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ μουστάρδα

1/4 κ.γ σκόρδο σκόνη

1/2 κ.γ πάπρικα καπνιστή

αλάτι/πιπέρι

 

Εκτέλεση

Όσο για το ντρέσινγκ όταν θα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με το κεφίρ η επιγευση που θα σας αφήσει είναι μια φρεσκάδα.

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, σε μεγάλα κομμάτια κόβουμε τα παντζαρόφυλα και με το πίλερ κόβουμε το αγγούρι σε φλούδες

3. Ρίχνουμε το μαϊντανό και το δυόσμο πάνω από τη σαλάτα μας

4. Για το ντρέσινγκ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να περιχύνουμε τη σαλάτα μας

5. Τέλος ρίχνουμε από πάνω το ανθότυρο και τα παξιμάδια