Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα

ανθότυρο και dressing από λάϊμ

Από την Μαριλού Παντάκη
www.madameginger.com

Υλικά

1 σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

1 συσκευασία Φρέσκα φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης

1 φρουτοσαλάτα Ambrosia Φρεσκούλης

1 συσκευασία Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

3 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης

Χυμός από 3 λάιμ

60 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για το τηγάνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

 
Εκτέλεση​

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στη μέση κατά μήκος.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια να σοταριστούν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο τηγάνι ή σχαροτήγανο, σοτάρουμε τις φέτες του ανανά και τα σταφύλια της φρουτοσαλάτας Ambrosia. Όταν πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για να ετοιμάσουμε το dressing, βάζουμε τον χυμό λάιμ, 60 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φέτες από ακτινίδιο της φρουτοσαλάτας Ambrosia στο μούλτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το περιεχόμενο της Ιταλικής σαλάτας με τα φρέσκα φύλλα βαλεριάνας. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε βαθιά πιατέλα. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια από πάνω. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, τα φυστίκια Αιγίνης και τα φύλλα του κόλιανδρου.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με dressing και σερβίρουμε.