Σαλάτα Πανδαισία με μανιτάρια

τσίλι και αγκινάρες

Από τον Βαγγέλη Λονίκου
Chef της Daily Taste foodservices
www.daily-taste.gr

Υλικά

1 σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης

6 μανιτάρια λευκά ή καφέ στρόγγυλα

60  γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

2 αγκινάρες από βαζάκι

6 φύλλα Δυόσμος Φρεσκούλης

Χυμός από 1 λάιμ

½ κ.γ. τσίλι κόκκινο σκόνη

Για το dressing 

Xυμός από 1 λάιμ

Ξύσμα από 1λάιμ

4 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο

½ κ.γ. τσίλι σκόνη

5-6 φύλλα κόλιανδρος

Αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπλέντερ όλα τα υλικά για το dressing.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε πάρα πολύ λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ, το μισό κ.γ. τσίλι και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υγρά να απλωθούν σε όλα τα μανιτάρια.

Αδειάζουμε τη σαλάτα σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια και την παρμεζάνα, και περιχύνουμε με το dressing.