Σαλάτα Πανδαισία με μανιτάρια

τσίλι και αγκινάρες

Από τον Βαγγέλη Λονίκο
chef, Daily Taste foodservices
www.daily-taste.gr

Υλικά
  • 1 σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 6 τεμάχια μανιτάρια λευκά ή καφέ στρόγγυλα
  • 60γρ. παρμεζάνα σε φλύδες
  • 2 αγκινάρες από βαζάκι
  • 6 φύλλα Δυόσμο Φρεσκούλης
  • χυμό από 1 lime
  • μισό κουταλ. γλυκού τσίλι κόκκινο (σκόνη)

για το ντρέσινγκ της σαλάτας

  • χυμό από 1 lime
  • ξύσμα από 1 lime
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλ. γλυκού τσίλι σκόνη
  • 5-6 φύλλα κόλιανδρο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε πάρα πολύ λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό lime, το μισό κουταλ. γλυκού τσίλι και τα φύλλα δυοόσμου. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υγρά να απλωθούν σε όλα τα μανιτάρια.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα της σαλάτας σε μπολ, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια, την παρμεζάνα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.