Σαλάτα με μαρούλι

αυγά, ελιές και μυρωδικά

από τη food blogger, Εύα Μονοχάρη
www.funkycook.gr

Υλικά
Για τη σαλάτα

2 συσκευασίες σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης (ενεργό link προϊόντος)
1 συσκευασία φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης (ενεργό link προϊόντος)
10-12 ελιές πράσινες ή μαύρες
1 κολοκυθάκι
2 ραπανάκια
3 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το dressing
4 κουταλιές της σούπας άνηθο Φρεσκούλης (ενεργό link προϊόντος)
4 κουταλιές της σούπας άνηθο δυόσμο Φρεσκούλης (ενεργό link προϊόντος)
4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από ένα μοσχολέμονο
Χυμό από ένα λεμόνι
100 ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing.

Κόβουμε το κολοκυθάκι, με τη βοήθεια του αποφλοιωτή, σε πολύ λεπτές φέτες, αφού τα βάλουμε σε ένα μπωλ τα περιχύνουμε με dressing και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

Βράζουμε τα αυγά για 8-10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια μπασίνα βάζουμε τις σαλάτες, περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τις ελιές, τα αυγά κομμένα, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως .

 

Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο dressing 2 λιαστές ντομάτες ή 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
- Αν θέλουμε να προσθέσουμε στη σαλάτα τυρί της ταιριάζουν όλα τα σκληρά τυριά, όπως η γλυκιά γραβιέρα, η φρέσκια μοτσαρέλα, το μανούρι ή το ανθότυρο
- Το dressing ταιριάζει σε όλες τις αντίστοιχες σαλάτες που περιέχουν μαρούλια