Σαλάτα με πορτοκάλι,

παντζάρι και κοτόπουλο

από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

4 Μερίδες

15 Λεπτά

Για τη σαλάτα

2 τμχ σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης

325 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι

240 γρ. κοτόπουλο ψητό, σε φέτες

40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο

30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. παντζάρια, σε φέτες

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο

100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια

5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος

2 γρ. κόκκινο πιπέρι

αλάτι

 

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

20 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό

5 γρ. μουστάρδα Dijon

60 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

180 γρ. ηλιέλαιο

1 γρ. αλάτι

60 γρ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Κρατάμε μικρή ποσότητα από όλα τα υλικά για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα της σαλάτας.

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, τα υπόλοιπα υλικά, τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε τη σαλάτα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά που έχουμε κρατήσει πάνω στη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Στον  κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.

 

Tip: Για μια διαφορετική πινελιά στη βινεγκρέτ με μαρμελάδα πορτοκάλι, προσθέστε μερικούς σπόρους σινάπι.