Σαλάτα με ρόκα,

ανθότυρο και αχλάδι

από τις Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη
naturalhealthclinic.gr, foodsherlocks.com

Υλικά

1 σαλάτα Άγρια Ρόκα Φρεσκούλης

4 ώριμα αχλάδια, κομμένα σε φέτες

150 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε κυβάκια

2 κλωνάρια ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης 

1 κ.γ. λιναρόσπορος

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Λίγο αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ. Βρέχουμε τα αχλάδια με λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί το λευκό τους χρώμα. Αναμειγνύουμε τη ρόκα, τον άνηθο, το ανθότυρο και τα αχλάδια και περιχύνουμε με το dressing. Πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο.

*από το βιβλίο «Οι συνταγές που άλλαξα»