Σαλάτα με Ταλαγάνι,

Αυγό και Αβοκάντο

από τη food blogger, Εύη Σκούρα
www.thehealthycook.gr

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Μερίδες:   2

Υλικά:

  • 2 αυγά βραστά
  • 1 φέτα ταλαγάνι (ή χαλούμι ή μαστέλο)
  • 1 αβοκάντο
  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 6-8 τοματίνια Φρεσκούλης, κομμένα στην μέση
  • ½ φλυτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι,
  • φύτρα σκόρδου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήνουμε το ταλαγάνι 1 λεπτό από κάθε πλευρά, να πάρει χρώμα. Το κόβουμε σε 4 κομμάτια.
  2. Στήνουμε την σαλάτα σε ένα μπωλ, βάζοντας στην σειρά την σαλάτα καπριτσιόζα, την κινόα, το αβοκάντο και τα τοματίνια, και 2 κομμάτια από το ταλαγάνι σε κάθε μερίδα.
  3. Τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα από 1 αυγό κομμένο στην μέση, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε τα φύτρα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και το απολαμβάνουμε!