Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια

από τη food blogger, Εύη Σκούρα
www.thehealthycook.gr

Χρόνος προετοιμασίας:   15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   10 λεπτά

Μερίδες:   2

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης
  • 6 πολύ μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση κατά μήκος
  • 2 μανιτάρια Portobello, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 ½ κουταλιές ελαιόλαδο
  • τον χυμό από ½ λεμόνι
  • μια τσιμπιά αποξηραμένη μαντζουράνα
  • μια τσιμπιά αποξηραμένο θυμάρι
  • μια τσιμπιά αποξηραμένο δεντρολίβανο*
  • ¼ φλυτζανιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • λίγο αλάτι

dressing με εστραγκόν:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • τον χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν (ή 1 κουταλιά φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βάζο με καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και το αλάτι, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.
  3. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα κολοκυθάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μπωλ με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με προσοχή για να καλυφθούν καλά. Τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν.
  5. Ανακατεύουμε την σαλάτα γουστόζα με τα ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια, περιχύνουμε με το dressing, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Σημείωση:

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο αγαπημένο σας μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών.