Σαλάτα με ψητά τοματίνια

τυρί και κρουτόν

από τον Βαγγέλη Λονίκου
Chef της Daily Taste foodservices
www.daily-taste.gr

Υλικά

1 σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

1 τεμάχιο ψωμί τσιαπάτα ψημένο και κομμένο σε κομμάτια ή 2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κομμάτια

6-8 Τοματίνια Φρεσκούλης 

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

100γρ. τυρί ταλέτζιο ή κασέρι γλυκό

Για το dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρασί Βarolo ή Vinsanto Σαντορίνης

1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι 

Αλάτι, πιπέρι

Για το άλειμμα των κρουτόν

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

5 φύλλα Βασιλικός Φρεσκούλης

 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπλέντερ όλα τα υλικά για το dressing.

Πασπαλίζουμε τα τοματίνια με το χοντρό αλάτι και τα σoτάρουμε ή τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160º για 5 λεπτά.

Κόβουμε την τσιαπάτα ή το χωριάτικο ψωμί σε κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το άλειμμα των κρουτόν και βουτάμε τα κομμάτια toy ψωμιού σε αυτό. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 150º για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεραθούν.

Αδειάζουμε τη σαλάτας σε μπολ. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα τοματίνια, το τυρί κομμένο σύμφωνα με την προτίμηση μας και τα κρουτόν, και περιχύνουμε με το dressing.