Σαλάτα με γκοργκοντζόλα

προσούτο και μάνγκο ντρέσινγκ

Από τον σεφ Κωνσταντίνο Γόντικα

Υλικά
  • 2 σαλάτες Γουστόζα Φρεσκούλης 
  • 4-5 φέτες προσούτο
  • 100γρ. γκοργκοντζόλα

για το ντρέσινγκ

  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 μάνγκο κομμένο σε κύβους
  • ½ κ. γλ. τσίλι κόκκινο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

για το ντρέσινγκ

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά πρώτα το μάνγκο μαζί με το τσίλι.
  2. Στραγγίζουμε με σουρωτήρι για να μην έχουμε ίνες και στον χυμό που μένει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αναμιγνύουμε στο multi.

για τη σαλάτα

  1.  Αδειάζουμε την σαλάτα σε μπολ και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και το προσούτο
  2. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.