Σαλάτα του Σεφ, διαφορετική

Από την σεφ Αγγελική Τσουκαλά

Υλικά για τη Σαλάτα

1,5 κ.σ. κάπαρη

5-6 τοματίνια

1 συσκευασία βαλεριάνα

1 συσκευασία baby σπανάκι

1 αυγό

1/2 αβοκάντο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Υλικά για τη Μαγιονέζα

1 αυγό

250 ml ηλιέλαιο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. λεμόνι

1/2 κ.γ. πάπρικα

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη συσκευασία από το baby σπανάκι και από τη βαλεριάνα Φρεσκούλης.

2. Βράζουμε το 1 αυγό μας.

3.Βάζουμε τις σαλάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη κάπαρη, τα τοματίνια, 1 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

4. Η ώρα της σπιτικής μαγιονέζας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, το λεμόνι (ή ξίδι), αλάτι, πιπέρι, τη πάπρικα και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφού τα χτυπήσουμε αρχίζουμε και ρίχνουμε το λάδι μας σιγά-σιγά και χτυπάμε διαρκώς.

5. Μπορείτε να βάλετε από πάνω τη μαγιονέζα και να ανακατέψετε ή να την αφήσετε στο πλάι

6. Την υπόλοιπη μαγιονέζα μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας για 4-5 ημέρες