Σαλάτα baby ρόκα με αντζούγια

λιαστές τομάτες, κάπαρη και λαδοπαξίμαδα

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά 

1 συσκευασία baby ρόκα Φρεσκούλης

8 αντζούγιες φιλέτο

12 λιαστές τομάτες

1 κουταλιά κάπαρη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 λαδοπαξίμαδα χοντροκομμένα

Για το dressing:

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια χυμό λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

½ σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε την baby ρόκα, από πάνω τις αντζούγιες, τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα λαδοπαξίμαδα.

Περιχύνετε με το dressing λαδολέμονο και σερβίρετε.