Σαλάτα baby ρόκα με αντζούγια

λιαστές τομάτες, κάπαρη και λαδοπαξίμαδα

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά 

 

1 συσκευασία Βaby Ρόκα Φρεσκούλης

8 φιλέτα αντζούγιας

12 λιαστές τομάτες

1 κ.σ. κάπαρη

2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης

2 λαδοπαξίμαδα χοντροκομμένα

Για το dressing

100 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

½ σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα ξύλο κοπής, τοποθετούμε τη baby ρόκα, από πάνω τις αντζούγιες, τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα λαδοπαξίμαδα.

Περιχύνουμε με το dressing λαδολέμονο και σερβίρουμε.