Coleslaw με ταχίνι και γιαούρτι

από τη Βίκυ Κουμάντου
www.tastefull.gr

Υλικά

1 σαλάτα Λάχανο Καρότο Φρεσκούλης

1 Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης

1 αγγούρι μικρό

1 κλωνάρι Σέλινο Φρεσκούλης

Για το dressing

¼ φλ. ταχίνι

¼ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

¼ φλ. χυμός λεμονιού

¼ φλ. νερό

½ κ.γ. ανθός αλατιού

½ κ.γ. μέλι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. σουσάμι καβουδισμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το αγγούρι σε τρία ίσια κομμάτια. Κόβουμε κάθε κομμάτι στο μαντολίνο για να βγουν λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα.

Κόβουμε το κλωνάρι του σέλινου σε μικρές ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βάζουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι αν είναι όπως θέλουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο, μισή ώρα πριν την φάμε, για να δροσίσει. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.