Coleslaw με ταχίνι και γιαούρτι

Από την Βίκυ Κουμάντου
www.tastefull.gr

Υλικά

για την σαλάτα

  • 1 σαλάτα Λάχανο Καρότο Φρεσκούλης
  • 1 Φρέσκο Κρεμμυδάκι Φρεσκούλης
  • 1 αγγούρι μικρό
  • 1 κλωνάρι Σέλινο Φρεσκούλης

για το dressing

  • ¼ κούπας ταχίνι
  • ¼ κούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κούπας χυμό λεμόνι
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κουταλιά γλυκού ανθό αλατιού
  • ½ κουταλιά γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρντισμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το αγγούρι σε τρία ίσια κομμάτια. Κόβουμε κάθε κομμάτι στο μαντολίνο, για να βγουν λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα.
  2. Κόβουμε το κλωνάρι σέλινο σε μικρές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Βάζουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι αν είναι όπως θέλουμε. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο, μισή ώρα πριν την φάμε, για να δροσίσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρντισμένο σουσάμι.