Σαλάτα με σολομό και αγγούρι

από τον Βαγγέλη Λονίκου,
Chef της Daily Taste foodservices
www.daily-taste.gr

Υλικά

  • 1 σαλάτα Φρεσκούλης Καπριτσιόζα
  • 2 τεμάχια φρέσκο φιλέτο σολομού μαρινέ σχάρας
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φιλετάκια
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλετάκια
  • 1 αγγούρι σε flakes με το peeler

για τη μαρινάδα του σολομού

  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 lime
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε με τα υλικά το σολομό και αφήνουμε για ½ ώρα να βγάλει τα νερά του
  2. Στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας
  3. Ψήνουμε χωρίς λάδι στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 10 λεπτά
  4. Σ ένα μπολάκι βάζουμε ½ κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι και περιχύνουμε το ζεστό ψάρι

για το dressing

  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο