Σαλάτα ψητό μαρούλι

από τον Κώστα Τσίγκα

Υλικά

4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού

1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους ή φέτες

5-6 αντζούγιες

Φλοίδες παρμεζάνας

Κρουτόν

Για το dressing

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

4 φιλέτα αντζούγιας

2 κ. σ. χυμός λεμονιού

1 κ. σ. μουστάρδα

½ φλ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν οι άκρες τους.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing σε μπλέντερ ή μούλτι. Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το αβοκάντο, τις αντζούγιες, την παρμεζάνα και τα κρουτόν πάνω στα ψημένα φύλλα μαρουλιού. Περιχύνουμε με το dressing.