Τάρτα Σπανάκι

Από την σεφ Αγγελική Τσουκαλά

Υλικά για τη τάρτα:

150 γρ αλεύρι

85 γρ βούτυρο

50 γρ νερό

1 κ.γ αλάτι

 

Υλικά για τη γέμιση:

1/2 συσκευασία σπανάκι (200γρ)

1 κρεμμύδι ξηρό

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1/3 ματσάκι άνηθο + μαϊντανό

150 γρ μανιτάρια

50 γρ ανθότυρο

100 γρ τριμμένη γραβιέρα (πικάντικη)

ελαιόλαδο

2 αυγά

3/4 γάλα

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

 

Εκτέλεση:

1. Για τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά βάζουμε τη ζύμη σε διαφάνεια και στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια μας, τα μανιτάρια και τέλος το σπανάκι. Προσοχή! Το σπανάκι δε θελουμε να μαραθεί εντελώς

3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε

4. Σε μια ταρτιέρα στρώνουμε την ζύμη και με ένα πηρούνι κάνουμε στη βάση τρύπες

5. Ψήνουμε την τάρτα μας για 10’ λεπτά στον αέρα στους 175

6. Βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε το μείγμα και το ξανά βάζουμε για ψήσιμο για άλλα 50’

7. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή και σκέτη