Ταλιατέλες με σπανάκι

από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,
http://www.argiro.gr

Η συνταγή του εργένη και του φοιτητή αλλά και εσένα που προσέχεις την διατροφή σου. Ζυμαρικά με σάλτσα σπανάκι και τυρί που γίνεται κρέμα. Έτοιμο  σε λιγότερο από 15’ και είναι πεντανόστιμο. 

Μερίδες 2 

Χρ πρ 5’ 

Χρ μαγ 10’ 

 

ΥΛΙΚΑ 

          •                            1/4 φλ ελαιόλαδο

          •                            300 γρ. ταλιατέλες ή 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι  

          •                            2 φρ. κρεμμύδια τρυφερά με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα 

          •                            1 συσκ. Φρεσκούλης Σπανάκι πλυμένο 375γρ

          •                            2 κ.σ. άνηθο

          •                            2 κ.σ. δυόσμο

          •                            250 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα

          •                            50 γρ. τυρί ροκφόρ ή φέτα

          •                            αλάτι

          •                            πιπέρι

          •                            10 τοματίνια κομμένα στη μέση ή 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για τα ζυμαρικά με σπανάκι, ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′. Προσθέτουμε το σπανάκι  και αφήνουνε να πιει τα υγρά του για 3-4’ Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα τυριά. Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. 

Αποσύρουμε από την φωτιά. 

Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία. Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια. Αφήνουμε για 1’ .

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά  (σε χαμηλή φωτιά )και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σπανάκι. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα σπανάκι τυρί. Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα σπανάκι επάνω στα ζυμαρικά. 

Σερβίρουμε στα πιάτα τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο ζυμαρικών, τρίβουμε πιπέρι.