Τάρτα με σπανάκι και πράσο

από τη food blogger, nikis_food (instagram)

Έχει απίθανη γεύση και μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα όμορφο, οικογενειακό τραπέζι, ως εντυπωσιακό ορεκτικό!

 

Υλικά

1 συσκευασία Πράσα Φρεσκούλης

1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης

1 συσκευασία Κρεμμύδι σε κύβους Φρεσκούλης

1 συσκευασία Άνηθος Φρεσκούλης

2 αυγά

150 γρ. φέτα

3 κ.σ. γιαούρτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη τάρτας

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Σε ένα μπολ, χτυπούμε το αυγό με το γιαούρτι, θρυμματίζουμε μέσα τη φέτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στρώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.