Τάρτα με σπανάκι και πράσο

Από food blogger, nikis_food (instagram)

Έχει απίθανη γεύση και μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα όμορφο, οικογενειακό τραπέζι, σαν ένα εντυπωσιακό ορεκτικό!

 

Υλικά :

•1 συσκευασία πράσα [φρεσκούλης]

• 1 συσκευασία   σπανάκι [φρεσκούλης]

• 1 συσκευασία  κρεμμύδι σε κύβους [φρεσκούλης]

• 1 συσκευασία άνιθος [φρεσκούλης]

• 2 αυγά

• 150 γρ. φέτα

• 3 κ.σ. γιαούρτι

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη τάρτας

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι, θρυμματίζουμε μέσα τη φέτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στρώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40’ μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.