Καπριτσιόζα με κόκκινη κινόα

φουντούκια και πράσινο μήλο

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

1 σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης

60 γρ. κόκκινη κινόα

60 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης 

Για το dressing μήλου

80 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι

½ πράσινο μήλο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τη λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό την κόκκινη κινόα σε σουρωτήρι.

Την μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη διπλάσια ποσότητα νερού και αλάτι.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις η κινόα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 10-12 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη, την σουρώνουμε και την κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα, την κόκκινη κινόα, τα χοντροσπασμένα φουντούκια, τις φέτες πράσινου μήλου και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά, και σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.