Πράσινη σαλάτα με αυγό

καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας

από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Υλικά

2 συσκευασίες σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης

4 αυγά βρασμένα

160 γρ. λιαστές τομάτες

160 γρ. καλαμπόκι

3 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα

Για το dressing μουστάρδας

150 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. χυμό λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ, τοποθετούμε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής, τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στα 4. Κόβουμε τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Ιταλική μαζί με τις λιαστές τομάτες, το καλαμπόκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και προσετικά, και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.