Πράσινη σαλάτα με αυγό

καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
www.alexandrospapandreou.gr

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 2 σαλάτες Ιταλική Φρεσκούλης
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 160 γραμμάρια λιαστές τομάτες
  • 160 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα
  • Για το dressing μουστάρδας:
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  2. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στα 4 και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με τις λιαστές, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.