Σαλάτα Always Hungry

από τον food blogger, Αλέξη Επιθυμιάδη,
www.alwayshungry.gr

Αυτήν την καλοκαιρινή σαλάτα μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα μόλις λεπτά και τα γεύματα σας θα γίνουν πιο απολαυστικά από ποτέ!

Με τα φρέσκα λαχανικά Φρεσκούλης μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα νόστιμες σαλάτες!

Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε τα Βaby Leaves Φρεσκούλης, τα οποία συλλέγονται από επιλεγμένους αγρούς και μένουν τραγανά μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουμε τη συσκευασία τους.​
 

Υλικά 

 

1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης

1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης

120 γρ. τυρί Chèvre ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί

3 φρέσκα σύκα

8 φέτες προσούτο Πάρμας

1 αχλάδι

Για το dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

1 πρέζα αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα baby leaves με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.

Παράλληλα πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στα 2.

Κόβουμε σε λεπτές φετούλες το αχλάδι, καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπούμε μαζί όλα τα υλικά για το dressing.

Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μισό dressing και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο σκεύος και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες του αχλαδιού, το προσούτο, τα κομμένα σύκα και το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing και από πάνω τρίβουμε λίγο πιπέρι.