Ανοιξιάτικη σαλάτα

με σπανάκι και φράουλες

από την Αντωνία Κατή

Υλικά

1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης

8-10 φράουλες, κομμένες

12 κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Για το dressing

4-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό 

Χυμός πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 κ.γ. μέλι

2 φράουλες

1 κ.σ. μουστάρδα, προαιρετικά

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing, πολτοποιώντας στο μούλτι τις φράουλες μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο λάδι, ξύδι ή λεμόνι.

Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, τις κομμένες φράουλες, το τυρί και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά.