Ανοιξιάτικη σαλάτα

με σπανάκι και φράουλες

Από την Αντωνία Κάτη

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 1 συσκευασία φρέσκα φύλλα σπανάκι baby Φρεσκούλης
  • 8-10 φράουλες (κομμένες)
  • 12 κομμάτια φρέσκιας μοτσαρέλας
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

για το ντρέσινγκ

  • 4-6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό μπαλσάμικο
  • χυμό πορτοκαλιού ή λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 2 φράουλες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ντρέσινγκ: πολτοποιούμε στο μούλτι τις φράουλες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο λάδι, ξύδι ή λεμόνι.
  2. Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, τις κομμένες φράουλες, το τυρί και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.